Çekya'nın ünlü şarkıcı ve komedyeni Victoria Vera Blyth, İngiliz kökenli eşi David Thomas Blyth (53) tarafından 11 Haziran akşamı Ankara'daki villalarında silahla vurularak öldürüldü. Olayın ardından David Thomas Blyth, intihar ederken; cinayet sırasında çiftin evde üç çocuğunun olduğu belirtildi.

Ankara'da kadın cinayeti: Çekyalı sanatçı Victoria Vera Blyth eşi  tarafından öldürüldü

Victoria'nın cep telefonuna gelen mesajlar nedeniyle çıktığı iddia edilen kavga kısa sürede büyüdü ve 53 yaşındaki Blyth, eşine tabanca ile saldırdı. Eşini vurduktan sonra silahı başına dayayarak yaşamına son veren Blyth, çocukları yakınlarına teslim edildi.

Petrol sondaj işleriyle uğraşan Thomas Blyth ve spor, sanat etkinlikleri düzenleyen Victoria Vera Blyth, 5 yıl önce Ankara'ya yerleşmişti. İngiliz medyasına konuşan çiftin arkadaşları, genç kadının Türkiye'de yaşamaktan mutlu olduğunu ve "çok sıkı parti yapmayı" sevdiklerini dile getirdi. Olayın şokuyla sarsıldıklarını belirten arkadaşları, Victoria'nın ölümünün büyük bir üzüntü yarattığını ifade etti.

Blyth ailesini yakından tanıyan Sheena ve Tony Lumsden çifti, Victoria'nın sevgi dolu bir insan olduğunu ve iyi bir anne olduğunu vurguladı. Çiftin arkadaşlarına göre, Victoria eşinin kendisini aldattığını öğrenmiş ve ilişkilerinde sürekli gerilim yaşamıştı. Victoria'nın ayrılmakla tehdit ettiği belirtildiği için bu yaz Çekya'daki ailesiyle vakit geçirmeyi planladığı ifade edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ