Geçen sene vergi kaçakçılığı iddialarını kabul eden dünyaca ünlü şarkıcı Shakira, İspanyol mahkemesinin vergi soruşturması netlik kazandı. Mahkemeden Shakira'ya sevindirici haber geldi.

 İspanyol savcıların talebi doğrultusunda başlatılan bu ikinci vergi kaçakçılığı soruşturmasının davaya dönüşmesi talebi, yeterli kanıt bulunmadığı gerekçesiyle mahkeme tarafından reddedildi.

shakira-2023-fashion-the-tonight-show-see-through-dress-642dbc37184a8


Bu soruşturma kapsamında mahkeme, Shakira'nın 2018'de gelir beyannamesi ve kişisel gelir vergisini hazırlarken bilinçli olarak bilgi ve belgeleri ihmal ettiği iddiasını destekleyecek kanıt bulunmadığı sonucuna vararak, savcılığın ünlü şarkıcıya dava açma talebini reddetti.

shakira pique

Geçen yıl, İspanya'da hakkında 8 yıl 2 ay hapis cezası istenen vergi kaçırma suçlamalarını kabul eden Kolombiyalı şarkıcı, anlaşma yoluyla 2 milyon 900 bin dolar ceza ödeyerek bu süreci çözmüştü.

Mahkeme kaynaklarına göre Shakira, 2012 ile 2014 arasında İspanya'da yaşadığı dönemde altı farklı suçtan toplamda 14 milyon 500 bin Euro vergi kaçırmakla suçlanmıştı.

Kaynak: Haber merkezi