Kim Jong Un, Güney Kore medyasını, ülkenin kuzeybatı bölgesini vuran son sel felaketindeki can kaybı sayılarını abartarak Kuzey Kore'nin imajını zedelemekle suçladı. Ayrıca onların yardım teklifini reddedeceğini de ima etti.

Kuzey Kore hükümeti tarafından sağlanan bu fotoğrafta, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, 28 Temmuz 2024 Pazar günü Kuzey Kore'nin Kuzey Phyongan eyaletinde selden etkilenen bir bölgeyi inceliyor. Bağımsız gazetecilere, Kuzey Kore hükümeti tarafından dağıtılan bu görüntüde tasvir edilen olayı ele almaları için erişim izni verilmedi. Bu görüntünün içeriği sağlandığı gibidir ve bağımsız olarak doğrulanamaz. Kaynak tarafından sağlanan görüntüdeki Korece filigranı, Kore Merkezi Haber Ajansı'nın kısaltması olan "KCNA"dır. (Kore Merkezi Haber Ajansı/Kore Haber Servisi aracılığıyla AP)

ASKERLERİ ÖVDÜ

Merkez Haber Ajansı'nın yaptığı açıklamaya göre; Kim, hava kuvvetlerine bağlı bir helikopter birliğini ziyaret ederken, askerleri çabaları sebebiyle övdü. Kim burada Güney Kore medyasının 1.000 ila 1.500 kişinin ölmüş olabileceği ve birçok helikopterin düştüğü yönündeki iddialarını reddetti.

DEĞİŞMEZ DÜŞMAN

Kuzey Kore lideri, bunları kötü niyetli bir karalama kampanyası olarak nitelendirdi. Güney Kore'yi değişmez bir düşman olarak niteleyen Kim, Seul'un yardım teklifini reddedeceğini ima etti.

Kuzey Kore hükümeti tarafından sağlanan bu fotoğrafta, Kuzey Kore'nin Kuzey Phyongan eyaletinde yoğun yağıştan etkilenen insanlar 28 Temmuz 2024 Pazar günü kurtarılıyor. Bağımsız gazetecilere, Kuzey Kore hükümeti tarafından dağıtılan bu görüntüde tasvir edilen olayı haber yapmaları için erişim izni verilmedi. Bu görüntünün içeriği sağlandığı gibidir ve bağımsız olarak doğrulanamaz. Kaynak tarafından sağlanan görüntüdeki Korece filigranı: "KCNA"dır ve bu Kore Merkezi Haber Ajansı'nın kısaltmasıdır. (Kore Merkezi Haber Ajansı/Kore Haber Servisi aracılığıyla AP)

YİNE REDDETMİŞTİ

Güney Kore hükümeti, Kuzey Koreli insanlar için yardım malzemesi göndermeyi teklif etti. Ancak bunun kabul edilmemesi zaten bekleniyordu. Kuzey Kore, COVID-19 salgınıyla mücadele ederken Güney Kore'nin yardım tekliflerini yine geri çevirmişti.

Muhabir: Tamer Ayeri