Futbolda yaz transfer dönemi hareketliliği başladı. Kulüpler, kadrolarına katmayı hedeflediği yıldız futbolcular için harekete geçti.

Transfer pazarında bazı isimler ise ön plana çıkmayı başardı. O futbolculardan biri de Vedat Muriqi. Fenerbahçe macerası sonrası önce İtalya'nın yolunu tutan ve ardından İspanya'da Mallorca forması giyen Kosovalı golcü için önemli bir gelişme yaşandı. 

Fenerbahçe'de yaptığı çıkış sonrası dikkatleri üzerine çeken Vedat Muriqi, İtalyan ekibi Lazio'ya transfer olmuştu. Sarı-lacivertli kulübün büyük bir bonservis geliri sağladığı yıldız golcü, Çizme'de umduğunu bulamadı.

Buradan Mallorca'nın yolunu tutan Kosovalı futbolcu, İspanya'da kendini buldu. Yeniden düzenli olarak forma giydiği Mallorca'da etkili bir istatistik çizen 30 yaşındaki forvet, bir kez daha Fenerbahçe'nin gündemine geldi. Gelen bilgilere göre sarı lacivertliler, forvet rotasyonunu güçlendirmek adına Vedat Muriqi'i yeniden renklerine bağlamak istiyor.

GÖNLÜ TÜRKİYE'DEN YANA

Daha önce ülkemizde Giresunspor, Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor ve Fenerbahçe formaları giyen Vedat Muriqi, yeniden Türkiye'ye dönmeye sıcak bakıyor. Yıldız futbolcunun bu sebeple Fenerbahçe'den gelecek olan teklife olumlu dönüş yapması beklenirken gündeme sallayacak bir iddia gündeme geldi.

SÜPER LİG'DEN RAKİP VAR

Giovanni van Bronckhorst'u teknik direktörlük koltuğuna getiren Beşiktaş transfer çalışmaları için gaza basarken siyah-beyazlı ekip Fenerbahçe'nin eski golcüsü Vedat Muriqi ile temas kurdu. Fenerbahçe'de gösterdiği performansla önce Lazio'ya ardından da Mallorca'ya transfer olan ancak bu sezon beklentilerin altında kalan Vedat Muriqi ile görüşen Beşiktaş'ın, golcü isimden ilk görüşmede olumlu yanıt aldığı iddia edildi.

Mallorca kariyerini bitirip yeni bir sayfa açmak isteyen ve bu nedenle de Beşiktaş'ın teklifine sıcak bakan Vedat Muriqi, görüşmelerdeki son pürüzlerin giderilmesinin ardından yeni sezonda Türkiye'de forma giyecek.

VEDAT MURİQİ'İN PERFORMANSI

İspanyol ekibi Mallorca ile 30 Haziran 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan Vedat Muriqi, bu sezon forma giydiği 33 maçta 7 gol ve 2 asist üretti.

Muhabir: SERKAN BAYAR