2019-2020 sezonunda Trabzonspor'dan Fransız ekibi Lille'e transfer olan Yusuf Yazıcı'nın kırmızı-lacivertli ekiple sözleşmesi geçtiğimiz sezon sonunda sona ermişti. Ligue 1'in köklü ekibiyle yeni sözleşme imzalamayan milli oyuncunun uzun süredir geleceği hakkında vereceği karar birçok kulüp tarafından merakla bekleniyordu. Yıldız 10 numara, Fransa'ya geri dönüyor.

YUSUF YAZICI YENİDEN FRANSA'YA DÖNÜYOR

Lille ile sözleşmesi sona erdikten sonra adı Avrupa'nın ve Süper Lig'in birçok dev takımıyla anılan Yusuf Yazıcı, tercihini Ligue 1'den yana kullandı. Fransız medyasında yer alan haberlere göre; Nice, uzun süren görüşmeler sonucunda Yusuf Yazıcı'yı ikna etti. Kırmızı-siyahlı ekibin, 27 yaşındaki yıldız oyuncu ile kısa bir sürede sözleşme imzalayacağı ve 1 Eylül Pazar günü oynanacak Angers maçında Yusuf Yazıcı'yı tribünde oturtmayı planladığı kaydedildi. 

10 YIL SONRA KAZANILAN ŞAMPİYONLUKTA BÜYÜK ROL OYNAMIŞTI

Yusuf Yazıcı kısa sürede adının Lille tarihinin efsane oyuncuları arasına yazdırmayı başarmıştı. Öyle ki, kırmızı-lacivertli ekibin tam 10 yıl sonra gelen 2020-2021 şampiyonluğunda büyük pay sahiplerinden biri olmayı başarmıştı. O dönem Lille'de Yusuf dışında diğer 2 milli oyuncumuz Burak Yılmaz ve Zeki Çelik'te şampiyonluğun kazanılmasında önemli bir rol üstlenmişlerdi.

Editör: Bedirhan Altundağ