Geride kalan sezonu Almanya Bundesliga'nın köklü ekiplerinden Hoffenheim'de kiralık olarak tamamlayan Wout Weghorst'un bonservisini elinde bulunduran Burnley, Premier Lig'den düşmüştü. Bu gelişmenin ardından takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Hollandalı santrforun adı ciddi bir şekilde Trabzonspor ile gündeme gelmişti. Başarılı oyuncu için ülkesinden dikkat çeken bir açıklama geldi.

WOUT WEGHORST, AJAX'A DOĞRU

Ülkemizde bir dönem Beşiktaş forması da giyen ve Süper Lig'de performansıyla göz doldurmayı başaran Wout Weghorst'un Trabzonspor'a transfer olarak yeniden Süper Lig'de forma giyeceği iddia edilmişti. Golcü oyuncu ile ilgilenen bir diğer kulüp olan Ajax camiasından bu transferle ilgili flaş bir açıklama yapıldı.
Geçen sezon Ajax'ta teknik direktöürlük koltuğunda oturan John van't Schip, kırmızı-beyazlıların 31 oyuncusu olduğunu ve Weghorst gibi oyuncuların takıma katılacağının söz konusu olduğunu söyledi. Bu açıklamanın ardından Trabzonspor için de 32 yaşındaki oyuncunun transferi bitmiş oldu.

ONUACHU YERİNE GÜNDEME GELMİŞTİ

Trabzonspor'un forvet pozisyonunda ilk tercihi geçen sezon kiralık olarak kadrosuna kattığı Paul Onuachu olmuştu. Ancak bordo-mavililerin, uzun süren görüşmelerden sonuç çıkaramamasından dolayı gündeme Wout Weghorst'un adı gelmişti.

Editör: Bedirhan Altundağ