Benfica ile sözleşmesi sona erdikten sonra yolu Türkiye'ye düşen ve Süper Lig devi Beşiktaş ile sözleşme imzalayan Rafa Silva, kısa sürede farkını ortaya koymayı başarmıştı. Taraftarın sevgilisi haline gelen Portekizli yıldız, kariyeri ile ilgili sürpriz bir karar aldı.

RAFA SILVA, MİLLİ TAKIMA DÖNÜYOR

Aktif futbolculuk kariyerinde Portekiz dışında ilk kez Beşiktaş formasıyla mücadele eden Rafa Silva beklenilenin aksine herhangi bir adaptasyon süreci yaşamadan siyah-beyazlı kulüp kariyerine muhteşem başlamıştı. Performansıyla ülkesinde çok konuşulan Rafa Silva flaş bir adım atıyor. Portekiz basınında yer alan habere göre; 2021 yılında Portekiz A Milli Takım kariyerini noktaladığını açıklayan Rafa Silva, yeniden milli takıma dönmeye karar verdi. 31 yaşındaki oyuncunun bu kararı almasının nedeni olarak Fernando Santos, teknik direktörlük görevinden ayrılması olduğu belirtildi. Bilindiği üzere, o dönem başarılı oyuncunun, teknik direktör Fernando Santos ile anlaşamadığı yönünde yüzlerce haber çıkmıştı.

25 KEZ FORMAYI GİYDİ

Rafa Silva, Portekiz A Milli Takım formasını daha önce 25 kez sırtına geçirmişti. Yıldız 10 numara, bu mücadelelerde toplam 801 dakika sahada kalırken 4 asist üretmeyi başarmıştı. 

ATTI VE ATTIRDI

Yeni sezona kısa bir süre kala Beşiktaş'a transfer olan Rafa Silva, şu ana kadar kulübününn oynadığı 4 mücadelede de kendisine ilk 11'de yer buldu. Portekizli yıldız, bu maçlarda 3 gol ve 2 asist üreterek sınıfı geçmeyi başardı.

Editör: Bedirhan Altundağ