A Milli Takım'ın başarılı orta saha oyuncularından Orkun Kökçü, 2023-2024 sezonu başında Feyenoord'dan Portekiz devi Benfica'ya transfer olmuştu. Portekiz'de ilk sezonunda ortaya koyduğu performansla göz dolduran yıldız oyuncunun burada kariyeri kısa sürdü.

ORKUN KÖKÇÜ, RUSYA'YA GİDİYOR

Gurbetçi oyuncu Orkun Kökçü için sıcak bir transfer gelişmesi yaşandı. Altyapısından çıktığı Feyenoord forması ile farkını ortaya koyarak geçen yaz 25 milyon euro karşılığında Benfica'ya transfer olan Orkun, bir transfere daha hazırlanıyor. Portekiz basınında yer alan habere göre; Zenit, kadrosuna katmak için uzun uğraşlar verdiği Orkun Kökçü transferinde mutlu sona ulaştı.

ZENIT TARİHİNE GEÇECEK

Orkun Kökçü'nün transferi için çıkan haberde anlaşmanın mali detayları da resmen açıklandı. Buna göre; Zenit, başarılı orta saha oyuncusu için Benfica'ya tam 25 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Resmi imzalara atıldığı takdirde Orkun Kökçü, Zenit tarihinin en yüksek bedelle transfer edilen orta saha oyuncusu olacak.

BENFICA RAKAMLARI

Orkun Kökçü, 1 sezonluk Benfica kariyerinde 43 resmi maçta sahaya çıktı. 24 yaşındaki orta saha, bu mücadelelerde 7 gol ve 11 asist ile takımına katkı sağlamayı başardı.

Editör: Bedirhan Altundağ