1 Temmuz'da Almanya Bundesliga devi Borussia Dortmund ile sözleşmesi sona eren ve geleceği hakkında uzun süredir karar vermekte zorlanan Mats Hummels için beklenen haber sonunda geldi. 36 yaşındaki savunmacı tercihini Süper Lig'in dev ekibinden yana kullandı.

MATS HUMMELS, GALATASARAY'A GELİYOR

Yaz transfer döneminin başlangıcında ismi Süper Lig'in dev ekipleri Trabzonspor ve Beşiktaş ile anılan Mats Hummels'in transferinde 2 kulüpte mutlu sona ulaşamamıştı. İki ekibin uzun süren görüşmelerden sonuç alamamasının ardından flaş bir gelişme yaşandı. İtalyan basınında yer alan habere göre; Galatasaray, Roma'nın da gündemine aldığı Mats Hummels'i kadrosuna katmak için oyuncu ile kısa bir süre önce görüşmelere başladı ve bu transferde mutlu sona ulaştı. Sarı-kırmızılıların, bu hafta içerisinde Alman oyuncuyu, Türkiye'ye getireceği açıklandı.

1+1 YILLIK SÖZLEŞME İMZALANACAK

Galatasaray'ın Mats Hummels ile 1 sezonu opsiyonlu olmak üzere 1.91 boyundaki yıldız oyuncu ile 2 yıllık sözleşme imzalayacağı belirtildi. Sözleşmedeki opsiyonun kulüp tarafında olduğu kaydedildi. Öte yandan Hummels'in, Cimbom'da sezon başına imza parası ile beraber yıllık maliyetinin yaklaşık 3 milyon euro civarında olacağı bilgisi detaylarda yer aldı.

Editör: Bedirhan Altundağ