Galatasaray'ın Alman sol beki Derrick Köhn'ün uzun süredir takımdan ayrılığı gündemdeydi. Sarı-kırmızılıların, geçen sezonun devre arasında kadrosuna kattığı ve adaptasyon sürecini çabuk atlatarak geçer not alan yıldız oyuncu için işler hızlı bir şekilde terse dönmüştü. Ligin son haftalarında düşüş yaşayan Köhn kafalara soru işaretlerini getirmişti. Genç sol bek oyuncusunun geleceği hakkından kulüp bir açıklama yaptı.

DERRICK KÖHN, GALATASARAY'DA KALIYOR

Trendyol Süper Lig'de son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray'da performansı beğenilmeyen Derrick Köhn için Almanya Bundesliga'dan talip çıkmıştı. Birçok kaynakta takımdan kesin olarak ayrılacağı iddia edilen 25 yaşındaki oyuncu için herkesi ters köşeye yatıracak bir gelişme yaşandı.Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, Derrick Köhn için kulübe teklif geldiğini ancak Alman oyuncunun bunu değerlendirmeye almadığını açıkladı. Takımda kalmak isteyen Derric Köhn'ün bu açıklamadan sonra bir başka kulübe de transferi tamamen bitmiş oldu.

DEĞERİNİ KATLADI

2024'ün Şubat ayında Galatasaray'a transfer olan Derrick Köhn'ün güncel piyasa değeri 3 milyon euro olarak gösteriliyordu. Aslan'ın 3.35 milyon euro bonservis bedeli ödediği sol bek oyuncusunun an itibariyle güncel piyasa değeri 6 milyon euro olarak gösteriliyor. Öte yandan Köhn'ün sarı-kırmızılılar ile sözleşmesi Haziran 2026 yılına kadar devam ederken kulüp taraflı 2 sene uzatma opsiyonu da bulunuyor.

Editör: Bedirhan Altundağ