30 Ağustos'ta gerçekleşen Kara Harp Okulu'nun töreninde, mezun teğmenlerden bir bölümünün "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atması günlerdir gündemden düşmedi. Bu durum bazı kesimlerce tepki çekti. 

Cüneyt Özdemir de konuyla ilgili konuştu. Özdemir; 'Teğmenlerin yemininden kim rahatsız olmuş diye baktım. Hepsi mi FETÖ’yü destekler ya? Hepsi, FETÖ Ordu’yu ele geçirirken Fetullah Gülen’i yere göğe sığdıramamış adamlar bunlar.” açıklamasında bulundu. 

'İYİ NİYETLİ BİR OKUMA YAPALIM'

Konuyla ilgili birçok isim görüş bildirdi. Ahmet Hakan da tartışmalara katıldı. Bunun sembolik bir anlamı olduğunu söyleyen Hakan “O anlamda da yadırganacak, tuhaf bulunacak, tartışılacak hiçbir şey yoktur” görüşünü ifade etti.

Hakan, “Ben o görüntüleri izlediğimde... ‘Bu subay adayları siyaset yapıyor’ demedim. Hiçbir etki altında kalmadan şöyle dedim: ‘30 Ağustos’un ruhuna uygun bir tutum alıyorlar.’ Madem niyet okumacılığı yapacağız. Bari iyi niyetli bir okuma yapalım. Değil mi ama?” diye yazdı. 

Gazeteci Fatih Altayli Ha 841 2 41

Fatih Altaylı da konuyla ilgili yazmış ve 'Görüntüyü izlerken gözlerimin nemlenmesini engelleyemediğimi itiraf etmeliyim. Benim açımdan işin ilginci görüntüleri bana yollayanın bir dönem Türk siyasetinde fırtınalar estiren ve anti militarist yanıyla bilinen, askerî vesayetle mücadeleyi siyasi hayatının merkezine koyan eski siyasetçi bir dostum olmasıydı..." demişti. 

Kaynak: DEMET SAROVA