2023-2024 Trendyol Süper Lig sezonunda Fenerbahçe'nin en dikkat çeken oyuncularından biri olmayı başaran İrfan Can Kahveci'nin adı İspanya La Liga ekipleriyle anılıyordu. Yüksek bir bonservis bedeli kazandırarak takımdan ayrılacağı beklenen başarılı orta saha oyuncusu için kulübünden sürpriz bir hamle geldi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, 29 yaşındaki oyuncunun ayrılığına izin vermedi.

İRFAN CAN KAHVECİ TRANSFERİNE MOURINHO ENGELİ

2020-2021 sezonun devre arasında Başakşehir'den Fenerbahçe'ye transfer olan İrfan Can Kahveci, geçtiğimiz sezona kadar sarı-lacivertlilerde bir türlü isteneni verememiş ve takımda adeta 'istenmeyen adam' haline gelmişti. Taraftarların yoğun tepkisini çeken milli orta saha, geçen sezon bambaşka bir çehreye bürünmüş ve birçok maçta takımını ipten almayı başarmıştı. Ortaya koyduğu performansla dev kulüplerin dikkatini çeken İrfan Can için Kanarya'ya 3'ten fazla teklif geldiği iddia edilmişti. Sarı-lacivertlilerde teknik direktör Mourinho, bu ayrılığa izin vermezken sözleşmesinin son sezonuna giren oyuncuyla yeni kontrat imzalanmasını yönetimden talep etti.

3 YILLIK SÖZLEŞME İMZALAYACAK

Jose Mourinho'nun bu isteği sonrası harekete geçen yönetim, İrfan Can Kahveci ile sözleşme görüşmelerine başladı ve kısa bir süre içerisinde anlaşmaya da vardı. İki tarafın bu hafta içerisinde resmi imzaları atması beklenirken yeni sözleşmesinin 3 yıllık olacağı bilgisine de ulaşıldı. 

FENERBAHÇE RAKAMLARI

İrfan Can Kahveci, Fenerbahçe formasıyla 131 resmi maça çıkarken, 7860 dakika sahada kaldı. 1.80 boyundaki oyuncu, bu mücadelelerde 29 gol ve 27 asist üreterek skora etki etmeyi başardı.
 

Editör: Bedirhan Altundağ