A Milli Takım ve Real Madrid’in yıldız oyuncusu Arda Güler için transfer gündemi yine hareketli geçiyor. Madrid ekibinde çok süre bulamayan ve uzun süredir takımdan ayrılacağı iddia edilen başarılı oyuncu, dünyanın en büyük ligi olan Premier Lig’e gidiyor.

ARDA GÜLER, ARDA TURAN’I TAHTINDAN İNDİRİYOR

Dünyanın en büyük takımı olarak gösterilen Real Madrid’de 2’nci sezonunu geçiren Arda Güler’in kralın takımında kariyeri kısa sürdü. Forma şansı bulmakta zorlanan yıldız oyuncu, Ada’ya gidiyor. İngiliz basınında yer alan habere göre; Liverpool, Arda Güler’i kadrosuna katmak için milli oyuncu ve Real Madrid ile anlaşmaya vardı. Haberin detaylarında Liverpool’un Real Madrid’e net 60 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği açıklandı. Bu rakam ile beraber Arda Güler, Arda Turan’ın rekorunu ele geçirecek.

BONSERVİSİNE EN YÜKSEK BEDEL ÖDENEN TÜRK OYUNCU OLACAK

Arda Güler’in Liverpool’a transferi açıklanan rakam üzerinden gerçekleşirse 19 yaşındaki oyuncu, daha anca Arda Turan’a ait olan bonservisine en yüksek bedel ödenen Türk oyuncu olacak. Şu an Eyüpspor’un başında bulunan Arda Turan, aktif futbolculuk kariyerine devam ettiği 2015 yılında Atletico Madrid’den Barcelona’ya 34 milyon euro bedelle transfer olmuş ve bu rakam onu yaklaşık 10 yıldır zirvede tutuyordu.

Editör: Bedirhan Altundağ