İstanbul Boğazı'ndaki tartışmalı kaçak villa ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde bulunan ve izinsiz inşaat yapılan villaya ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık, İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahasında ruhsatsız olarak inşa edilen bu yapının yıkılacağı bilgisini verdi.

GDFDH

Yıkım Süreci Başladı

Yapılan açıklamada, "Üsküdar Vaniköy’de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde, İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetki sahasında izinsiz inşaat faaliyetlerinin tespit edilmesi üzerine, ruhsatsız yapılar Bakanlığımızca mühürlenmişti. Bugün, tespit edilen alanda yer alan ruhsatsız ve kaçak yapılar ile iskânlı yapıdaki eklentilere yönelik yıkım faaliyeti Bakanlığımız İl Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilecektir," denildi.

Yıkım Faaliyeti Başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde başlatılan yıkım işlemi, kaçak villanın ortadan kaldırılması sürecinin başladığını gösterdi.

ERDOĞAN'IN 'VANİKÖY' TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vaniköy'deki kaçak villaya ilişkin "Muhalefetin neyin peşinde koştuğunu sizler de görüyorsunuz. Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalktılar şimdi İstanbul'un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar. Sabah akşam 'liyakat' üzerinden ahlak tüccarlığı yapıyorlardı, göreve geldikleri belediyeleri 3 ayda hısım akraba çiftliğine çevirdiler." ifadelerini kullanmıştı.

DASDAF

İMAMOĞLU: "İNSANLARIN YÜZDE 90’NI BUNA İNANMAZ"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Sokağa çıkın, ‘Sayın Cumhurbaşkanı böyle dedi’ deyin, sokaktaki insanların yüzde 90’nı buna inanmaz. Tersini sorun inanırlar” şeklinde cevapladı.

BAKAN KURUM, İBB'Yİ ELEŞTİRMİŞTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Vaniköy'de kaçak villa inşaatıyla ilgili "İBB'den de kaçak yapının ilavelerine ilişkin yıkımının yapılması yazılı talep edilmiştir." ifadelerini kullanmış, "İBB'den de kaçak yapının ilavelerine ilişkin yıkımının yapılması yazılı talep edilmiştir." diye de eklemişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA