New York, New Jersey ve Connecticut'ın bazı bölgelerini vuran şiddetli fırtınalar en az iki kişinin ölümüne, 100 kişinin tahliye edilmesine ve Connecticut Valisi Ned Lamont'un olağanüstü hal ilan etmesine neden oldu.

EN ÜST SEVİYEDE

Ulusal Hava Durumu Servisi, nadir görülen bir ani sel acil durumu bildirdi. En yüksek seviyedeki sel uyarısı, yaşananları "özellikle tehlikeli bir durum" olarak nitelendirdi. Güneybatı Connecticut ve Long Island'ın bazı kısımları inanılmaz yağış aldı.

ERNESTO'DAN DEĞİL

Meteoroloji yetkilileri, sel baskınlarının Karayipler'de büyük hasara yol açtıktan sonra Doğu Sahili'ne doğru ilerleyen Ernesto Kasırgası ile ilgisi olmadığını söylüyor. Ani sel baskını, yavaş hareket eden bir gök gürültülü fırtınanın sonucu meydana gelebilir. Veya fırtınaların aynı alandan art arda geçmesi sonucu olarak ortaya çıkar.

YARISI ARAÇLARDA

Ani sel baskınları hızlıdır. Fırtınadan sonraki altı saatte veya daha kısa sürede meydana gelir. Bu da onları diğer sel türlerinden "daha fazla yaşamı tehdit edici" hale getirir. Ani sel ölümlerinin neredeyse yarısı araçlarla ilgili olduğundan, uzmanlar sürücülerin sel sularından geçmeye çalışmasını önlemek için "yola çıkmayın" uyarısında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ