Basın Platformu Başkanı Mehmet Remzi Tanış, ŞOK Gazetesi İmtiyaz Sahibi Taner Altun ve platformun yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Valisi Davut Gül’ü ziyaret etti. Ziyarette, İstanbul’un mevcut sorunları, bu sorunların çözümüne yönelik basının rolü ve basın sektörü ile kamu yönetimi arasındaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesi konularında kapsamlı bir görüş alışverişi yapıldı. Basının toplumsal bilinçlendirme ve bilgilendirme görevine dikkat çekilirken, basın özgürlüğünün önemine de vurgu yapıldı.

BEN OKUYORUM, İSTANBUL OKUYOR

Vali Davut Gül, “Valilik olarak eğitime destek için dört ana proje üzerinde yoğunlaşıyoruz. İlk olarak, ‘Ben Okuyorum, İstanbul Okuyor’ projesi kapsamında okullarımıza kütüphaneler kuruyoruz, öğrencilere kitap temin ediyoruz ve bu kitapların öğrenci, öğretmen ve veliler tarafından okunmasını teşvik ediyoruz. ‘İstanbul Öğrenci Meclisleri’ projemiz ile öğrencilerin karar alma süreçlerine katılmalarını sağlayarak, merhametli ve vicdanlı bireyler olmalarını hedefliyoruz. Üçüncü olarak, ‘Spor Şehri İstanbul’ projesiyle çocuklarımızın spor yeteneklerini keşfederek lisanslı sporcular yetiştirmeyi ve sporu hayatlarının bir parçası haline getirmeyi amaçlıyoruz. Son olarak, ‘Enstrümansız Okul Kalmasın’ projesiyle okullarda her çocuğumuzun bir enstrüman çalabilmesini sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu. 

ŞOK Gazetesi muhabirimiz Senay Güncavar, İstanbul Valisi Davut Gül'e "Ben Okuyorum, İstanbul Okuyor" projesiyle ilgili sorular yöneltti. Vali Gül, projeyle ilgili önemli ayrıntıları paylaştı…

‘SORUMLULUĞUMUZU BİLİYORUZ”

Basın Platformu Başkanı Tanış, basının halkı doğru bilgilendirme ve kamuoyu oluşturma görevinde her zaman sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini belirterek, "Basın olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi. Ayrıca, basın mensuplarının sahada karşılaştıkları zorlukların giderilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini dile getirdi. Vali Gül ise basının, kamu hizmetlerinin topluma doğru aktarılmasındaki kritik rolüne dikkat çekerek, iş birliğinin artırılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: YEŞİM MÜNEVVEROĞLU