Prof. Dr. Altay, aşırı sıcakların insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yarattığını vurgulayarak, bu dönemlerde vücudun ısı dengesini korumak için çeşitli yöntemlerin kullanıldığını belirtti. Bunların içinde en yaygın olanın soğuk suyla serinlemek olduğunu ancak bu yöntemin yanlış olduğunu söyledi.

Altay'a göre, yazın serinlemek için soğuk suyla duş almanın zararlı olduğunu ifade etti. Vücudun ısı dengesini korumaya çalışırken damar ve kalp hastalıklarına neden olabileceğini açıkladı. Soğuk suya hızlıca maruz kalmak vücudu olumsuz etkileyebilir. Dolaşım bozukluklarına yol açabileceği gibi, damarların spazma girmesine neden olabilir ve bu da ani kan basıncı değişikliklerine ve tansiyon sorunlarına sebep olabilir. Ayrıca kalp damarları üzerinde de benzer etkiler gösterebilir ve kalp spazmlarına yol açabilir.

Soğuk duş almak kalp krizini tetikleyebiliyor - Sağlık Haberleri

Altay, soğuk duşun yararlı olmadığını ve daha çok zarar verebileceğini vurgulayarak şunları ekledi: "Çok sıcak havalarda vücudu serinletmek için soğuk suya girme dürtüsü olabilir ancak bunu alışkanlık haline getirmemek gerekir. İdeal olan ılık duş almaktır. Eğer soğuk suya girilecekse, bu geçiş yavaş ve kontrollü olmalıdır."

Kaynak: HABER MERKEZİ-AA