Diyetisyen Cansu Arslan, Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenme konusunda uyarılarda bulundu. Kırmızı et tüketiminin arttığı bu dönemde her öğünde et tüketilmemesi gerektiğini vurgulayan Arslan, besinlerin doğru şekilde pişirilmesi ve dengeli öğünlerin tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Kırmızı et üreticileri ESK'nin fiyatlara müdahalesini bekliyor

Özellikle kronik rahatsızlığı olanların her öğünde et tüketmemesi gerektiğini söyleyen Arslan, bir öğünde et yeniyorsa diğer öğünlerde sebze ağırlıklı beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Kırmızı etin yüksek kaliteli hayvansal protein kaynağı olduğunu ancak fazla miktarda tüketiminin bazı sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Kırmızı et üretimi arttı

Pişirme yöntemlerine de dikkat çeken Arslan, etin kendi yağıyla ve kısık ateşte pişirilmesi gerektiğini, başka yağların eklenmemesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, etin mangalda veya ateşte pişirilmesi durumunda kömürleşme olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Etlerin doğru saklanması ve çözdürülmesi konusunda da önerilerde bulunan Arslan, çiğ et ile temas etmiş bıçakların sebze ve meyvelerle temas ettirilmemesi gerektiğini, bu şekilde bakteri bulaşmasının önlenebileceğini belirtti.

Son olarak, bayram boyunca tatlı tercihine de değinen Arslan, sütlü ve meyveli tatlıların şerbetli veya hamur işi tatlılara tercih edilmesi gerektiğini ve günlük yürüyüş ile su tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA