İnanılmaz olay, Florida Fort Lauderdale'de 4 Nisan'da gerçekleşti. New River'ın hemen yanında inşa halindeki bir gökdelende meydana geldi. Vinç ve taşıdığı inşaat malzemelerinin bazı parçaları koparak köprüye düştü. 27 yaşındaki inşaat işçisi Jorge De La Torre vinçle düşerek hayatını kaybetti. Yerde veya araçlarda bulunan üç kişi daha yaralandı.

ARKA KOLTUKTAYDI

Yaralanan mağdurlardan Gemmalyn Castillo, olaydan sonra "ağır/ciddi baş ve yüz travması" yaşadığını söyleyerek 50 milyon doları aşan bir ihmal davası açtı. Castillo'nun avukatları, kendisinin bir "ulaşım uygulaması"nda arka koltukta oturan bir yolcu olduğunu belirtti.

BİR SÜRE BAYGIN KALDI

Avukatlar, vinç aracının üzerine düştükten sonra sürücünün dışarı atladığını, Castillo'nun ise çıkamadığını söyledi. Castillo arka koltukta bir süre baygın kaldı, kendine geldi ve araçtan çıkmayı başardı.

ORTADA SUÇ YOKMUŞ!

Avukat Judd Rosen, "Bu tür şeyler yaşandığında, bir daha olmaması için ne yapıyoruz diye bakmalıyız. Çünkü şu anda herhangi bir suçlama duymadım!" dedi. Fort Lauderdale Polisi soruşturmayı tamamlayarak, yaşanan olayda suç teşkil edecek hiçbir bulguya rastlanmadığını ve olayın bir kaza olduğunu belirtti. Federal kurum İş Sağlığı ve Güvenliği İdaresi ise hala soruşturmayı sürdürüyor.
 

Muhabir: Tamer Ayeri