Mustafa Kemal Atatürk’ün kurt ile yan yana olduğu fotoğrafı gerçek mi? Mustafa Kemal Atatürk’ün kurt ile yan yana olduğu fotoğrafı gerçek mi?

Türkiye'ye Kolombiya, ABD ve Avrupa rotasını izleyerek getirilmeye çalışılan 373 kokain, “Narkoçelik-20” operasyonuyla engellendi. Operasyonla ilgili detaylar çarpıcı gerçekleri gözler önüne serdi. Kokain, gıda ve tüketim kolileri arasında deniz yoluyla Kolombiya, ABD ve Avrupa rotasını izleyerek Türkiye’ye getirilmeye çalışıldı. Gemilerle sevkiyatı yapılan kokain ise İtalya üzerinden Gemlik Limanı’na indirildi. 

OTOYOLDA ARAÇ DEĞİŞTİRDİLER

Güney Amerika’dan yola çıkarılan ve Türkiye’ye ulaşmak üzere olan yüklü miktardaki kokainin günlerce izini süren İstanbul polisi, Kolombiya merkezli bir kartel tarafından deniz yoluyla Türkiye’ye aktarılmaya çalışıldığı istihbaratını aldı.

Takibe başlayan polis, şüphelilerin takipten kaçınmak ve dikkat dağıtmak için aynı gün içinde önce motosiklet, sonra taksi, daha sonra da başka kişiler adına kiraladıkları araçlarla seyahat ettiğini belirledi. Şüphelilerin polis takibinde olmadıklarından emin olmak için  otoyolda sık sık araç değiştirdikleri, aynı yoldan ortalama 5 kez geçtiğini saptandı. 

Kaynak: AA