Yetkililer; Paraguaylı bir milletvekilinin evine düzenlenen polis baskını sırasında çatışma yaşandığını belirtti. Milletvekili hayatını kaybetti. Uzmanlar, 67 yaşındaki milletvekili Eulalio Lalo Gomes'in öldürülmesinin, Paraguay'da politikacıların aileleri ile organize suç arasındaki işbirliğinin acı bir örneği olduğunu söyledi.

Paraguaylı avukat ve siyasi analist Leonardo Gomez Berniga, "Bu münferit bir vaka değil. Aksine siyaseti uyuşturucu kaçakçılığı ve organize suçla ilişkilendiren birçok başka vakanın devamı niteliğinde" dedi.

ÇATIŞMA ÇIKTI

Güvenlik güçleri; Gomes ve 32 yaşındaki oğlu Alexandre Rodrigues Gomes'in sınır bölgesindeki ayrı evlerine eş zamanlı olarak baskın yaptı. Memurlar, Eulalio Lalo Gomes'in onlara ateş açtığını söyledi. Polis karşılık verdi ve milletvekilini hayatını kaybetti.

İDDİALAR REDDEDİLDİ

İki evde çıkan silahlı çatışmalarda başka yaralanan olmadı. Gomes ailesi uyuşturucu kaçakçılığı iddialarını reddediyor. Aile avukatı Oscar Tuma, "Koşullar doğru değildi. Vekil, karısıyla uyurken sabahın 3'ünde bu baskının yapılması için hiçbir aciliyet yoktu. Onları sorguya çağırabilirlerdi" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ