Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, nüfusun azalmasına neden olan doğum oranını artırmak için çabalarken, yetkililerin "uygun yaşlarda" evlilik ve doğum yapılmasını savunmaya daha fazla çaba harcayacağını söyledi. Ancak konuyla ilgili net planlar belli değil.

ORTAK ÇAĞRI

Ulusal Sağlık Komisyonu (NHC) Başkan Yardımcısı Yu Xuejun, gençleri "evlilik, doğum ve aile konusunda olumlu bakış açılarına" yönlendirmek için ortak çağrıda bulunacağını söyledi.

YASAL SINIR: 20-22

Yu, bunun yeni bir evlilik ve çocuk sahibi olma kültürü oluşturmaya yardımcı olacağını sözlerine ekledi. Yasaya göre Çinli erkekler ancak 22 yaşından sonra, kadınlar ise 20 yaşından sonra evlenebiliyor. Bu adım, Çin'in nüfusunun 2023'te üst üste ikinci kez azalması ve doğumların rekor seviyeye gerilemesinin ardından, Pekin'in daha fazla kadını çocuk sahibi olmaya teşvik etmeye çalışmasının ardından geldi.

KADINLAR İSTEKSİZ

Birçok kadın, yüksek çocuk bakım maliyetleri, evlenmek istememeleri veya cinsiyet ayrımcılığının yaygın olduğu bir ortamda kariyerlerine ara vermek istememeleri nedeniyle çocuksuz kalmayı tercih ediyor. Resmi verilere göre; bu yılın ilk yarısındaki evlilik sayısı 2013'ten bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ