Belediyenin mali durumuyla ilgili bilgiler veren Avcılar Belediye Başkanı Caner Utku Çaykara “Avcılar’ımızın çok daha iyi standartlarda olması, iyi sokaklara, caddelere, parklara, yeşil alanlara sahip olması gerekiyor. Taş taş üstüne koyan bütün başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Geçmiş dönem bütün hatalarıyla, hizmetleriyle geldi geçti ve geride kaldı. Şimdi önümüze, geleceğimize bakmamızın zamanı. Bizlere gelir gider seviyesi sağlıklı bir şekilde belediye bırakıldı. Biz elimizi taşın altına koyacağız ama mali durumu sarsmadan hizmeti de arttırarak devam edeceğiz. O kasadaki her kuruş halkın kuruşudur” ifadelerini kullandı.
Utku Caner Çaykara yaptığı açıklamada, toplumun en önemli ihtiyaçlarını karşılayacak üç ana projeye odaklandıklarını belirtti: öncelikle yeni bir belediye binası, ardından modern bir nikâh sarayı ve son olarak da geniş kapsamlı bir kültür merkezi. Yeni nikâh sarayının, evlenen çiftler için kokteyl ve takı alanları sunan modern bir alan olacağını açıkladı. Ayrıca, yeni kültür merkezinin daha büyük ve çok yönlü olacağına dikkat çekti. Diğer projeler arasında taziye evleri, kent lokantaları ve kreşler de yer alıyor. Bu projelerle ilgili daha fazla detayı ilerleyen günlerde paylaşacaklarını dile getirdi.

İstanbul'a Atatürk portresi bırakıldı, vatandaşların tepkisi göz doldurdu İstanbul'a Atatürk portresi bırakıldı, vatandaşların tepkisi göz doldurdu

DENİZ ULAŞIMI KALICI OLMALI

Avcılar'da deniz otobüsü ve ulaşımının devamlılığına dair bir soruya yanıt veren Çaykara, "Ulaşım, trafik ve asayiş bizim öncelikli konularımız arasında. Vatandaşlar deniz ulaşımının sürekli olmasını talep ediyorlar. Yolcu sayısının az olması nedeniyle şu ana kadar sürdürülebilir bir yapı oluşturulamadı. Ancak bu konuda çalışmalarımız devam edecek. Gerekirse ring seferleri gibi önlemlerle deniz ulaşımını daha cazip hale getirmeyi planlıyoruz. Avcılar'da deniz ulaşımı kalıcı hale gelecek" dedi.

KAMUSAL BİR KARARDI

Avcılar Belediyesinde çalışanların işten çıkarılma iddialarına ise Çaykara şöyle cevap verdi: Adaylığım açıklandıktan sonra 90 kişinin işe alındığı bilgisini edindik. Bu kişileri işten çıkarmak zorunda kaldık. Üzüldük mü evet ancak bu alınan kamusal bir karardı.

EN BAŞARILI BAŞKAN KİM?

Bölgenizde başarılı bulduğunuz belediye başkanı kim sorusuna; tecrübesi ve kendi tarzıyla Büyükçekmece Belediye Başkanımız Hasan Akgün’ü görüyorum diyen Çaykara, Mehmet Murat Çalık’ı da Beylikdüzü’nde başarılı işlere imza atan başkanlarımızdan diye değerlendi.

BEN POPÜLİZM ÜRÜNÜ DEĞİLİM

Çaykara son sözlerinde “ Ben popülizm ürünü veya rüzgârın getirdiği bir kişilik değilim. Gençlik kollarından bu yana birçok siyasi kademelerde görev almış biriyim. Türkiye’nin nerdeyse 81 ilinde siyasi propaganda yapma imkanı bulmuş bir siyasetçiyim. Avcılar’a aday olduğumda herkesi sabırla dinledik. Siyasilerle bağın koptuğu bu iklimde bir ilaç olduk. İnsanlar bize sarılıp dokunabildi. Avcılar halkı onlara yukarıdan bakan bir profil görmedi. Kişisel egolarım asla siyasetin önüne geçmeyecek. Ayaklarımın yere bastığına inanıyorum ve her zaman da böyle olacak.  Eksik ve ya göremediğimiz, atladığımız bir şeyler olursa lütfen beni; gazeteciliğinizden önce insani kişiliğinizle uyarın” diyerek konuşmasını noktaladı.

Kaynak: SENAY  GÜNCAVAR