Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, Balat Mahallesi'nde Ömer S. (24) ve arkadaşı Kurtuluş P. (22), bir evin balkonlu kısmını hedef alarak içeri girdi. Örümcek adam gibi balkona tırmanan şüpheliler, evin camını dakikalarca zorlayarak içeri girdi. İçeride 40 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını çalan 2 şüpheli, çıkarken hava soğuk olduğu için ev sahibinin montunu da çaldı.

Balkondan atlayarak kaçan şüpheliler, caddeye çıkıp bir belediye otobüsünü koşarak durdurdu. Otobüse binen şüpheliler, yanlarında Bu-Kart olmadığı için otobüs biniş kartını başka bir vatandaşa çektirdi. Bu anlar güvenlik kameraları tarafından kaydedilirken, Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çok sayıda güvenlik kamerasını izleyerek hırsızların kimliğini tespit etti.

Operasyona başlayan ekipler, teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelileri yakalayarak adliyeye sevk etti. Geçmişte 47 suç kaydı bulunan Ömer S., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Kurtuluş P.'nin işlemleri ise devam ediyor.

Kaynak: İHA