15 Temmuz gecesi o dönemdeki adıyla Boğaziçi Köprüsü’nde darbecilere karşı yürürken sosyal medya hesabından “Eve erzak almaya değil devletimize sahip çıkmaya geldik” notuyla paylaştığı fotoğrafıyla akıllara kazınan 21 yaşındaki Batuhan Ergin, göğsünden vurularak şehit oldu. Beşiktaş Ortaköy’de mobilyacılık yapan Ahmet Ergin, oğlunun motosikleti üzerindeki fotoğrafına, askerde ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde çektiği videolara bakarak acısını dindirmeye çalışıyor.

“EVDE OTURMAK BİZE YAKIŞMAZ” DEDİ

Oğlunun arkadaşlarıyla gezintiye çıkmasının ardından Ortaköy’deki evinden köprüde bir gariplik gördüğünü, şüphelenerek kendisini aradığında Sarıyer’de olduğunu öğrendiğini belirten Ergin, “İlerleyen saatlerde televizyonda darbe girişimi olduğunu gördüm. Batuhan askerden yeni gelmişti. Milliyetçi tarafı yüksek bir çocuktu. Darbe olaylarını duyunca arkadaşlarıyla ‘Evde oturmak bize yakışmaz. Hadi kalkalım köprüye gidelim, tanklarla mücadele edelim.’ deyip oraya gitmişler. Orada da kabinden vurmuşlar çocuğu.” ifadelerini kullandı.

ACI BİZİMLE ÖLENE KADAR GİDECEK

Acılı ama gururlu baba sözlerine şöyle devam etti: “Askere giderken bir motoru vardı, satmıştık. Askerdeyken bana telefon açıp ‘Baba gelir gelmez motor alacağız değil mi?’ diyordu. Hayalindeki motoru aldım ama bir plakasını takmak, bir de Sarıyer’e gidip gelebilmesi nasip oldu. Oğlumu her zaman anıyorum. Onu anmamak, unutmak mümkün mü? Yüreğimiz yanıyor, ciğerimizden bir parça koptu. Aradan 8 sene geçti ama evlat acısı öyle bir şey ki 8 sene değil 80 sene de geçse o acı bizimle ölene kadar gidecek.” 

Kaynak: AA