Eski bir profesyonel Amerikan futbolcusu, Nisan 2019'da Las Vegas'taki dairesinde kız arkadaşının 5 yaşındaki kızının ölümünden dolayı hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme kayıtlarına göre; eski NFL oyuncusu Cierre Wood, savcılarla anlaşmaya vararak ikinci derece cinayet ve ağır çocuk istismarı suçlarını kabul etti.

ÜST ÜSTE ÇEKECEK

Verilen ceza da açıklandı. 33 yaşındaki Wood, cinayet suçundan 10 yıl sonra şartlı tahliye şansıyla müebbet hapse mahkum edildi. Clark County Bölge Mahkemesi Hakimi Jacqueline Bluth ayrıca çocuk istismarı suçundan 28 ay ile altı yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını emretti. Cezaları art arda çekmesi gerekiyor.

BAZILARI GERİ ÇEKİLDİ

İtiraf anlaşmasının bir kopyasına göre, savcılar başlangıçta Wood'a karşı açtıkları çocuk istismarı suçlamalarının bazılarını geri çekti. "Alford itirafı" olarak bilinen, ceza mahkemesinde bir sanığın hala masumiyetini iddia etmesine izin veren resmi bir suç kabulü yaptı. Wood, Kanada'nın Montreal Alouettes takımında ve üç NFL ekibinde oynamadan önce Notre Dame Üniversitesi'nde forma giymişti.

ANNESİ DE ORTAK

Mahkeme kayıtları; çocuğun annesi 31 yaşındaki Amy Taylor'ın da savcılarla yapılan bir anlaşma kapsamında bu yılın başlarında ikinci derece cinayet ve ağır çocuk istismarı suçlarını kabul ettiğini gösteriyor.

FECİ ŞEKİLDE DÖVÜLMÜŞTÜ

Las Vegas'taki adli tabip bürosu, La'Rayah Davis adlı çocuğun 9 Nisan 2019'da künt cisim yaralanmaları sonucu öldüğünü açıklamıştı. Küçük kızın vücudunda çok sayıda kırık tespit edildi. Annesi ve sevgilisi tarafından dövüldüğü belirtildi.

Muhabir: Lila Okyanus