Yönetim, sömürgecilik ve diğer toplumsal sorunlar hakkında yaptığı şarkılarla tanınan sanatçı Longue Longue, 2019'da tutuklandıktan sonra işkence gördüğünü iddia ettiği anların videosunu yayınladı.


ABD'DEN GÖNDERİLDİ


Longue Longue bunu kendisi paylaştı. BBC'ye videoyu Amerika'da bilinmeyen bir kaynaktan aldığını ve bu kaynağın videoyu bizzat kendisine gönderdiğini söyledi. Kamerun yetkilileri, "talihsiz olay" hakkında soruşturma başlattıklarını bildirdi.


AYAKLARINA VURUYORLAR


Videoda Longue Longue'nun elleri arkadan kelepçeli, iç çamaşırıyla yerde otururken çıplak ayak tabanlarına vurulduğu görülüyor. Şarkıcının, güvenlik ajanları olduğunu iddia ettiği adamlar, dayağı durdurmaları için yalvarmasına rağmen işkenceye devam ediyor.


GÜVENDE HİSSETMİYORUM


51 yaşındaki sanatçı BBC Afrika'ya yaptığı açıklamada, "Kamerun'dan ayrılalı üç ay oldu, artık orada kendimi güvende hissetmiyorum" dedi. Longue Longue, gelecek yıl yapılması planlanan başkanlık seçimleri nedeniyle ülkede olmak istemediğini de sözlerine ekledi. Fransa'da kendini daha güvende hissettiğini ancak memleketindeki ailesi için hala endişelendiğini söyledi.


TEHDİTLER ALDIM


Şarkıcı, videoyu yayınlayacağını duyurduktan sonra tehditler aldığını söyledi. "Eğer kamuoyuna açıklanırsa ailemin peşine düşeceklerini söyleyen telefonlar aldım" açıklamasında bulundu. Longue Longue, uzun süredir Devlet Başkanı olan Paul Biya'nın 2018 seçimlerinde hile yaptığını söyleyen bir video yayınladıktan sonra 2019'da tutuklanmıştı.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ