Shelley Duvall, sinemadaki kariyerine Robert Altman’ın 1970 tarihli Brewster McCloud filmiyle adım attı. Altman ile olan bu başarılı işbirliği, Duvall’ı sinema dünyasında tanınan bir isim yapmıştı. 1975 yılında tekrar Altman ile çalışarak Nashville filminde de yer aldı. Kariyerinin erken dönemlerinde, Annie Hall filminde canlandırdığı muhabir Pam karakteriyle dikkat çekti.

Bir nesil onunla korktu: Shelley Duvall hayatını kaybetti - Resim: 1

Duvall’ın en bilinen rolü ise, Stanley Kubrick’in 1980 yapımı The Shining filminde canlandırdığı Wendy Torrance karakteriydi. Bu Stephen King uyarlamasında, Duvall, eşi Jack ve oğlu Danny ile birlikte uzak ve karanlık bir dağ oteline taşınan Wendy’yi canlandırdı. Çekimlerin zorluğunu anlatırken Duvall, “9 ay boyunca her gün 12 saat ağlamak zorundaydım” demişti.

Bir nesil onunla korktu: Shelley Duvall hayatını kaybetti - Resim: 2

Kariyerinin sonraki dönemlerinde oyunculuktan uzaklaşan Duvall, yapımcılık ve yazarlık projelerine yöneldi. 1980’lerin sevilen çocuk programı Faerie Tale Theatre’ı hazırlayıp sundu ve kendi yapım şirketini kurdu. Ancak, 1994’teki büyük deprem ve erkek kardeşinin kanser hastalığı, Duvall’ın Hollywood’dan uzaklaşmasına neden oldu.

 Bir nesil onunla korktu: Shelley Duvall hayatını kaybetti - Resim: 4

2023 yılında The Forest Hills filmiyle sinemaya dönüş yapan Duvall, sektördeki deneyimlerini Mayıs ayında şöyle yorumladı:

“Bir zamanlar bir yıldızdım ve başroldeydim. İnsanlar yaşlandığımı düşünüyor ama bu sektörde yaşadıklarım bir şiddet gibi. İnsanların size bir gün iyi, bir gün düşman gibi davranması, ruhsal olarak ne kadar zorlayıcı olabilir ki?”

Bir nesil onunla korktu: Shelley Duvall hayatını kaybetti - Resim: 6

Shelley Duvall’ın Hollywood’daki bu karmaşık yolculuğu, sinema dünyasının vefasız ve değişken doğasını gözler önüne seriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ