Miami polisi, Amerikan futbolu yıldızı Tyreek Hill'in memurlar tarafından aracından çıkarılıp kelepçelendiği anların vücut kamerası görüntülerini yayınladı. Hill, sezonun açılış maçından sadece birkaç saat önce Güney Florida'daki Hard Rock Stadyumu'na giderken durdurulmuştu.


İDARİ GÖREVE ALINDI


Miami-Dade polisi, olaya karışan memurlardan birinin soruşturma tamamlanana kadar idari göreve alındığını bildirdi. Hill'in Miami Dolphins'teki takım arkadaşlarından Calais Campbell ve Jonnu Smith de olaya karışmıştı.


AŞIRI AGRESİF


Takım, "Bay Hill ve diğer oyunculara gösterilen aşırı agresif ve şiddet içeren davranıştan dolayı üzgünüz" açıklamasını yaptı. Olaya karışan polis memurlarının cezalandırılmasını istedi.


UYGUN DAVRANDILAR


Yerel polis sendikası ise memurların çatışma sırasında uygun şekilde davrandığını söyledi. Tyreek Hill, stadyum yakınlarında polis tarafından durduruldu. Sonra cama vurdular ve oyuncuya neden emniyet kemerini takmadığını sordular. Hill ise, "Maçım var. Bırakın da gideyim. Geç kalacağım" dedi. Hill'den camı kapatmaması istendi ancak o buna uymadı. Sonra arabadan inmesi emredildi.


ÜSTÜME BASTIRMAYIN!


İş inatlaşmaya binince yaka paça indirildi ve kelepçelendi. Sırt üstü kaldırıma yatırıldı. Bu sırada memurlara, "Diz ameliyatı oldum. Üstüme bastırmayın" dedi. Onu gören takım arkadaşları Calais Campbell ve Jonnu Smith bölgeye gitti. Campbell da tutuklandı ama sonra serbest bırakıldı.


KELEPÇELİ KUTLAMA!


Sonra hepsi bırakıldı. Hill, Dolphins'in Jacksonville Jaguars'a karşı aldığı 20-17'lik galibiyette skor katkısı da yaptı. Takım arkadaşlarıyla kelepçe takılmış gibi davranarak kutlama yaptı. Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında Hill, neden durdurulduğunu ve kelepçelendiğini bilmediğini söyledi.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ