Evren Devrim Zelyut, Türkiye’nin mali yapısını dengelemek amacıyla ek vergi düzenlemelerinin kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Ekim ve kasım aylarında yürürlüğe girmesi beklenen yeni vergi paketinin bütçe açığını kapatmaya yönelik olduğunu söyleyen Zelyut, hükümetin bu adımı atarak bütçedeki açıkları kontrol altına almayı planladığını açıkladı. Bu ek vergiler, vatandaşlar için yeni bir ekonomik zorluk anlamına gelirken, Zelyut, halkın bu yükle nasıl başa çıkacağını sorguladı.

Zelyut, hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Program'dan yola çıkarak, ekim ve kasım aylarında büyük bir ek vergi paketinin duyurulmasını beklediğini belirtti.

Zelyut, şu ifadelere yer verdi:

“Dün bütçe rakamları açıklandı, muazzam vergi açıkları var. Bu açıklar çok büyüdüğü için ekim - kasım gibi çok büyük bir vergi paketinin geleceğini düşünüyorum.

Çünkü ek vergi paketi gelmezse, 2024'te bu açık yüzde 4.9 olmalı Orta Vadeli Program'da, 2025'te de 3.1'e inecek diye yazılmış.

Bu hedefler tutmaz. Tutması için ve devlet mekanizmasının da sürmesi için büyük bir ek vergi paketiyle yüzleşeceğiz ekim-kasım gibi.”

28 TEMMUZDA KABUL EDİLMİŞTİ

Son vergi paketi, 28 Temmuz 2024 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda onaylanmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ