Yüksek Öğretim Kurulu olan YÖK, üniversitelerin ne zaman başlayacağı konusunda bir karara vardı. Her üniversitenin kendi belirlediği başlangıç tarihi 2 Ekim tarihinden önce olmayacak. İşte yaşanan son gelişmeler... Üniversite kayıtları yapan öğrenciler, şimdi de üniversitelerin ne zaman açılacağını merak ediyor. Bir yandan kalacak yerlerini ayarlayan hatta KYK yurt başvurularını da gerçekleştiren öğrencilerin merak ettiği sorunun cevabı ise haberimizde yer alıyor...

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

2023-2024 eğitim yılında üniversitelerin başlangıç tarihi belli oldu. MEB'e bağlı okullarda yani ilköğretim ve liselerde okullar 11 Eylül tarihinde açıldı. Ancak YÖK'e bağlı olan üniversitelerde başlangıç tarihleri farklılık gösteriyor.

Üniversitelerde eğitim öğretim için başlangıç tarihi farklılık gösterebiliyor. Ancak YÖK, 2 Ekim tarihinden önce üniversitelerin eğitime başlamasını istemiyor. Bu tarihten önce eğitime başlayacak üniversitelere gerekli bilgi verildi. Buna göre her üniversite kendi açılış tarihini belirlemekte. Henüz kayıt yaptırmalar da devam ettiği için üniversiteler açılmış değil.

OKULLAR AÇILDI

Üniversite dışındaki eğitim kurumları ise 2023-2024 eğitim öğretim yılına başladı. Okul öncesi ve 1. sınıflar, 4 Eylül Pazartesi günü eğitime başlarken, 11 Eylül Pazartesi günü itibariyle ise ilk ve orta öğretim kurumları eğitim hayatına başladı.

SON OLARAK DGS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, son olarak DGS sonuçlarını 11 Eylül Pazartesi günü açıkladı. Buna göre DGS'yi kazanan öğrenciler, üniversite kayıtlarını elektronik ortamdan ya da yüz yüze yapabilecek.  14-20 Eylül 2023 tarihleri arasında kayıtlar yapılabilecek. Ancak elektronik ortamdaki kayıtlar 18 Eylül 2023 tarihinde sona erecek.

YURT VE BURS BAŞVURULARI

Öğrenciler, kazandıkları üniversitelere kayıtlarını yaptırırken, kalacakları yeri ayarlama ve burs için de başvurular yapıyorlar. Özel bursların başvuruları başlarken, KYK kredi ve burs başvuruları henüz başlamadı. Bunun yanında KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler, başvurularını tamamlamış durumda. Yakın zaman içerisinde KYK yurt başvuru sonuçları da açıklanmış olacak. Böylece, ailesinden uzakta başka illere okumaya giden öğrenciler, konaklama sorunlarını çözmüş olacaklar. KYK öğrenim kredisi ve burs başvurularının başlama tarihinin de geçen sene olduğu gibi Kasım ayında yapılması bekleniyor.

Editör: Orhan Duman