Oyuncu Tuba Büyüküstün, 2014 yılında BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye İyi Niyet Elçisi olmuştu. Büyüküstün, geçen 10 yıl içinde çocuk hakları konusunda UNICEF Türkiye ile bir dizi ortak çalışmaya imza attı. 

Bugün 42 yaşına giren oyuncuyu UNICEF unutmadı. Tuba Büyüküstün'ün karelerini paylaşarak "UNICEF İyi Niyet Elçimiz Tuba Büyüküstün’ün doğum günü kutlu olsun! "Her Çocuk İçin" yürüttüğümüz çalışmalara verdiğin daimi destek için teşekkürler..." notunu düştü. 

Tuba Buyukustun

"ONLARIN YANINDA OLMAMIZ GEREKİYOR"

Büyüküstün, Türkiye İyi Niyet Elçisi olduğunda; "UNICEF'le elimden geldiğince iş birliği içinde olmaya çalışacağım. Sizinle daha iyi günlerde bir araya gelmeyi dilerdim. Geçen hafta Soma'da yaşanan olaylar dolayısıyla hepimiz çok üzüntülü günler geçirdik. Tarif edemedik acımızı ama öncelikle orada hayatlarını kaybeden madencilerimizi anmak ve yakınlarına başsağlığı dilemek istiyorum. Çünkü bizden daha fazla acıyı yakınları, eşleri, çocukları ve aileleri çekiyor. Böyle bir durumda en büyük travmayı çocuklar yaşıyor. Biz yetişkinler tarafından onların böyle zamanlarda korunmaya ve gözetilmeye ihtiyaçları var. Onların yanında olmamız gerekiyor." demişti. 

Kaynak: DEMET SAROVA