Kara para aklama suçlamasıyla 40'ar yıla kadar hapis cezası talep edilen Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanığın yargılandığı davada, mahkeme tüm sanıklar için tahliye kararı verdi.

Bu gelişmeye Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Özdağ, "Hapishaneden nasıl çıktığını biliyorum; ama ne yazık ki yazamıyorum. Sen ve kocan, 85 yaşındaki kadınların kağıt mendil satarak geçim sağlamaya çalıştığı, pazar yerlerinde çürümüş meyveleri toplamak zorunda kalan bir ülkede, hak etmediğiniz ve terbiyesizce yaşadığınız görgüsüz zenginliğinizle hem zamanın ruhunu hem de devrin yüz karasını temsil ediyorsunuz" şeklinde eleştiride bulundu.

tyıuyıyu

Ancak bu açıklama sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Özdağ'a bildiklerini anlatması gerektiği söylendi ancak Özdağ elinde delil olmadığını söyledi.

"BİR YERLERDE SIZDIR..."

Ümit Özdağ'a bir tepki de Fatih Altaylı'dan geldi. Fatih Altaylı açıklamasında "Ya Ümit özdağ'ın söylediğini gördüm görmez olaydım diyeyim ya şimdi böyle bir şey söylüyorsan söyleyeceksin kardeşim ya da söylemeyeceksin. Ümit Bey şey demiş
'yani biliyorum ama söylersem suç olur çünkü delilim yok.' Abi o zaman sus o zaman söylememek lazım" diyerek tepki gösterdi.

SFS

Fatih Altaylı ayrıca "Ya da en azından hani bunu bir yerlere sızdır ki bir yerlerde çıksın falan değil mi? Birine söyle yani garibime gitti en azından suça girmeyecek kadarını açıkla... Ümit Bey bazen böyle yanlış işler yapıyor" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ