Engin Polat ve üç sanık hakkında son davada tahliye kararı çıktı. Sosyal medya fenomeni Dilan Polat da 19 Ağustos’ta tahliye edilmişti. Engin Polat için çıkan tahliye kararına tepkiler yükselirken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulunmuştu. 

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin tahliyesine ilişkin açıklama yapan Özdağ, "Hapishaneden nasıl çıktığını biliyorum. Ne yazık ki yazamıyorum" ifadelerini kullandı.

Dilan Polat Icin Beraat Engin Polat Icin Hapis Talebi Savci Mutalaasini Acikladi 17212282771383 1

BİLİYORUM DEMİŞTİ

Özdağ'ın "Hapishaneden nasıl çıktığını biliyorum. Ne yazık ki yazamıyorum. Sen, kocan ve benzerleriniz 85 yaşında kadınların kağıt mendil satarak kiralarını ödemeye çalıştığı, pazar yerlerinde çürümüş meyvaları toplayarak karnını biraz doyurabildiği bir ülkede hak etmediğiniz ve terbiyesizce yaşadığınız görgüsüz zenginliğiniz ile hem zamanın ruhunu hem devrin yüz karasını temsil ediyorsunuz" sözlerine çok sayıda yorum geldi ve bildiklerini anlatması istendi. 

Ümit-8

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN YENİ AÇIKLAMA

Ümit Özdağ gündem olmasının üzerine yeni bir paylaşım yaptı ve "Ben şeffaf siyaset gereği bildiklerimi çoğu zaman halkla paylaşırım. Mili güvenlik meseleleri ile ilgili bir şey olursa bunu paylaşmam ve paylaşmayacağımı da söylerim. Bu karar çıkmadan önce bir arkadaşım tesadüfen iki politikacı arasındaki konuşmayı ve konuşmanın içeriğini dinlemiş. Bana karar çıkmadan önce yazılı olarak aktardı. Ben de 'bunu paylaşabilir miyim?' diyerek hukukçularla konuştum. Hukuken paylaşmamın sakıncalı olduğunu ifade ettiler. Ben de onun için 'nasıl olduğunu biliyorum ama paylaşamam' dedim. Paylaşmam iki siyasetçinin de inkar etmesiyle sonuçlanacak. Bu açıdan paylaşmak hukuken doğru değil" dedi.

SEBEPLERİNİ AÇIKLADI

Nokta Atışı programına konuşan Özdağ; "Çok saygıdeğer bir hukukçu hanımefendi paylaşmam doğrultusunda bir tweet attı. Ben de kendisini aradım ne olduğunu anlattım ve 'paylaşırsam savunmamı üstlenir misiniz?' dedim. 'Hiç yaklaşmam' dedi. İki kişi arasında bir konuşma olmuş, bir pazarlık olmuş, miktar telaffuz edilmiş. Bana gelen bilgi bu. Bu konuşmayı yapanlar bilsinler ki ben ne konuştuklarını biliyorum." ifadelerini kullandı.

AFİŞ PAYLAŞTI

Öte yandan X hesabından bir afiş paylaşan Ümit Özdağ "Zafer Partisi’nin bütün il ve ilçe başkanlıklarına, değerli arkadaşlar, bu görseli afiş yaptırarak parti binanızın ön cephesine asın lütfen. Sevgili gençler, bu insanlar örnek alınacak insanlar değil. Sizin emeği ile evine eköek getiren anne ve babanız, yasalara saygı göstererek, vergilerini vererek, alın teri ile size onurlu bir yaşam veriyorlar. Üç-beş kuruştan, sahte parıltılardan, lüks araçlardan çok daha önemli anne ve babanızın temsil ettiği değerler. Anne ve babalarınızı örnek alın." notunu düştü. 

Kaynak: DEMET SAROVA