SADAT'ın kurucusu ve Cumhurbaşkanı eski Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi 79 yaşında hayatını kaybetti. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, vefat haberinin ardından Tanrıverdi'yi Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk Ordusu'na zarar vermekle suçladı.

Özdağ, Tanrıverdi'nin ordudaki konumunun bile çok yüksek olduğunu ifade ederek, "Değil tuğgeneral, Üstteğmen bile olmamalıydı" şeklinde eleştirilerde bulundu.

60C7Ee569321512D2Cb99A64

"TÜRK ORDUSUNA ÇOK ZARAR VERDİ"

Özdağ şu ifadelere yer verdi; "SADAT kurucusu Adnan Tanrıverdi ölmüş. Türkiye Cumhuriyetini yıkmak için çalıştı. Türk Ordusuna çok zarar verdi. Değil tuğgeneral Üstteğmen bile olmamalıydı. TSK’nın en büyük zafiyeti “Bize bir şey olmaz” inancı ile içe yönelik istihbarat ve istihbarat karşı koyma konusunda çok zayıf oluşudur."

340968

"BENİ TANIMAMIŞTI..."

"FETÖ ve Adnan Tanrıverdi benzerleri bu zaafiyeti kullanarak çok zarar verdiler. Bir Ankara-İstanbul THY uçuşu sırasında beni tanımamış, AK Parti milletvekili zannederek 15 Temmuz öncesi, gecesi ve sonrasını anlatmıştı. Kartımı verince, elini başına vurup “Aaa Ümit Özdağ” demişti. Mesih’i bekliyordu, Azrail geldi."

Kaynak: DEMET SAROVA