Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in onayladığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlayacağı 9 Eylül 2024'ten itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak. Yeni müfredatta yüzde 35 oranında seyreltme yapılırken bileşen sayısının azaltıldığı okul öncesi eğitim müfredatı, her bir alanda ortalama yüzde 50 oranında sadeleştirildi. Ayrıca matematik ve fen öğretiminde günlük hayatla ilgili becerilere ağırlık verildi.

Yusuf Tekin Aa 2056116

"GENÇLERİ MÜSLÜMAN YAPAMAYACAKSINIZ"

Yeni müfredata karşı tepkiler de gündeme geldi. Zafer Partisi Başkanı Ümit Özdağ da Milli Eğitim Bakanı’na sert çıkarak "Bütün okullar imam hatip oluyor. Ve imam hatiplerde ateist ve deist öğrenci oranı normal okullardan daha yüksek.  Bu müfredat ile gençleri daha Müslüman yapamayacaksınız ancak daha yüksel oranda genç deist ve ateist olacak. Yusuf Tekin, bu milletin kutsallarını yıprattığının farkında değil misin? Yabancı dil dersi 2 saat, din dersi 4 saat olur mu? Yusuf Tekin zihniyeti hakim olunca oluyor.  Özetle Yusuf Tekin, internet çağında gençliğe karşı açtığın bu saldırıyı kaybedeceksin. Gençleri istediğin gibi kindar yapamayacaksın. Ancak Türkiye’ye çok zarar vereceksin." ifadelerinin kullandı. 

Umit Ozdag Samsun A Geliyor 3073

"ARTIK KESİNLİK KAZANMIŞTIR"

Özdağ öet yandan Cübbeli Ahmet Hoca'nın yeni müfredatı övdüğü bir videoyu payşaraka bu kez de "Cübbeli Ahmet Hoca Yusuf Tekin’in müfredatını çok beğenmiş. 100 seneden bu yana ilk kez müfredat değişti diyor. Cübbeli beğendi ise bu müfredatın Türkiye’yi yıkıma sürükleyecek müfredat olduğu kesinlik kazanmıştır. Zafer Partisi bu ilkel müfredat ile mücadele etmekte kararlıdır." yorumunda bulundu. 

Kaynak: DEMET SAROVA