Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i CHP Genel Merkezi’nde öğle saatlerinde ziyaret etti. CHP Genel Merkezi'ne gelen Zafer Partili heyette Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat, Zafer Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu, Zafer Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Murat Yıldız, Zafer Partisi Kadın, Aile ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan yer aldı.

Resim

Yapılan görüşmede, Ottawa Anlaşması’ndan çekilme ve sınırdaki askeri birliklerin silah kullanma yetkisinin genişletilmesine dair yasa teklifi hazırlanması konusunda ortak çalışma yapılması kararı alındı. Söz konusu önerge hakkında açıklamada bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ” Kaçak göçmen ve sığınmacı sayıların azaltılması konusunda bazı somut ve yasal düzenleme gerektiren önerilerimiz vardı. Bunları Sayın Genel Başkan’a ve CHP’ heyetine TBMM’de üzerinden düşünülmesi için ilettik sağ olsunlar ilgiyle dinlediler ve not aldılar. Bunlardan bir tanesi Ottowa Anlaşması’ndan Türkiye’nin geri çekilmesiyle ilgili bir önerge. Diğeri ise sınırdaki askeri birliklerinin yeni bir hukuki düzenlemeyle silah kullanma yetkisinin genişletilmesi” dedi.

''TEKLİFİ ALDIK, DEĞERLENDİRECEĞİZ''

CHP lideri Özgür Özel'in konuşmasında "Türkiye'nin çözülmesi gereken bir kaçak göçmen sorunu var. Zamanında Esad'la görüşün dediğimizde tepki gösterenler şimdi 'tatil yapabiliriz' diyor. Avrupa Birliği'nin elini taşın altına sokarak ki bunu tüm muhataplarımızla görüşüyoruz.  Biz Zafer Partisi'nin tekliflerini aldık, değerlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

SGK'dan emekliye yeni hizmet: Emekli Dijital Kimlik Kartı nasıl oluşturulur? SGK'dan emekliye yeni hizmet: Emekli Dijital Kimlik Kartı nasıl oluşturulur?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise "Toplantının amacı Türkiye 'daha güvenli olsun'du. Görüşmelerimizin devam edeceğini umuyoruz" dedi.

Basın mensubunun Merih Demiral'ın bozkurtlu sevincine ilişkin soru sorması üzerine 'bozkurt' işareti yapan Özdağ "Almanya'nın Bozkurt işareti yapanlarla değil, Hitler işareti yapanlarla uğraşması daha iyi olur." derken, Özgür Özel ise aynı soruya "UEFA'nın harekete geçmesini doğru bulmuyoruz. Ama bu tartışmayı Türkiye'de büyütmek, köpürtmek başta milli takıma zarar verir. Bundan birkaç yıl önce başka bir futbolcu zafer işareti yapınca, bugün bu işareti savunanlar tarafından linç edilmişti. Onları kendilerini sorgulamaya davet etmek gerekir" yanıtını verdi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ