İster bilin ister bilinmesin, dünyadaki insanların çoğu ultra işlenmiş gıdalar tüketmeden bir gün bile geçirmiyor. Kahvaltıda şekerli gevreklerden akşam yemeğinde dondurulmuş pizzalara, ayrıca patates cipsi ve dondurma gibi ara atıştırmalıklara kadar, ultra işlenmiş gıdalar her yerde...

OLUMSUZ ETKİLER

Bu ürünler ABD'deki insanların diyetinin yaklaşık %60'ını oluşturuyor. Çocuklar ve gençler için bu oran daha da yüksek: Yediklerinin yaklaşık üçte ikisi! Bu endişe verici. Çünkü ultra işlenmiş gıdalar; obezite ve diyabetten kalp hastalığına, depresyona, bunamaya ve daha fazlasına kadar bir dizi olumsuz sağlık etkisiyle ilişkilendirilmiştir.

ERKEN ÖLÜM RİSKİ

Yakın zamanda yapılan bir araştırma, bu yiyecekleri yemenin erken ölüm riskini artırabileceğini öne sürmüştür. Gıda üreticileri ise "işlemenin" gıda güvenliğini ve  tedarikini artırdığını, çeşitli ve besleyici bir diyet sağlamanın ucuz bir yolunu sunduğunu savunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ