Güney Kaliforniya'daki South Pasadena, polis devriye araçlarını elektrikli otomobillerle değiştiren ülkedeki ilk yer oldu. 20 yeni Tesla'dan oluşan filo tanıtıldı. South Pasadena, emisyonları azaltarak halk sağlığını korumaya ve iklim değişikliğiyle mücadele etmeye yardımcı olmak için bu kararı aldı.

İSTASYON KURULDU

Yetkililer, Tesla'ların Belediye Binası'na kurulan yeni elektrikli araç şarj cihazlarını kullanacağını söyledi. Şehir meclisi üyesi Michael Cacciotti, polis araçlarının, trafik çevirmeleri veya acil durum çağrılarına yanıt vermeleri sırasında genellikle diğer araçlardan daha fazla emisyona sebep olduğunu belirtti.

PARALARINI KORUYACAK

Yetkililer, diğer şehirlerin filolarında bazı elektrikli araçlar bulunduğunu ancak bunun tamamen elektrikli hale gelen ilk uygulama olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Evelyn Zneimer bir basın açıklamasında, "Güvenli, temiz ve vergi mükelleflerinin parasını koruyan 21. yüzyıl polis gücümüz olacak" dedi.

MUAF TUTULUYORLARDI

Kaliforniya'nın Gelişmiş Temiz Filolar kuralı, kamu kurumlarının bu yıldan itibaren araç satın alımlarının %50'sinin ve 2027'ye kadar da %100'ünün sıfır emisyonlu olmasını gerektiriyor. Ancak polis arabaları ve diğer acil durum araçları muaf tutuluyor.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül