İngiliz hükümeti, küçük teknelerle gelen sığınmacı sayısını azaltmak için yeni planlar açıkladı. Bunlar arasında sınır dışı uçuşlarının artırılması ve yasa dışı işçi çalıştıran işverenlere yönelik baskılar da yer alıyor.

EN ÖNEMLİ KONU

Anketler, üç kızın öldürülmesinin ardından Müslümanları ve göçmenleri hedef alan aşırı sağcı isyanların başlamasının ardından durumun değiştiğini gösteriyor. Göçün kontrol altına alınmasının 8 yıl sonra ilk kez İngiliz seçmenler için en önemli konu haline geldiği belirtildi.

100'DEN FAZLA GÖREVLİ

Yasa dışı göçle mücadeleden sorumlu olan İçişleri Bakanlığı, sığınmacıları Britanya'ya getiren çeteleri hedef almak için 100 soruşturma görevlisi işe alacağını duyurdu. Son yıllardaki düşüşü tersine çevirerek, sınır dışı edilen kişi sayısını 2018'de görülen seviyelere çıkarmayı hedefliyorlar.

GÖZALTINA ALINACAKLAR

Yasadışı işçi çalıştıran işverenler, mali ceza bildirimleri, işletme kapatma emirleri ve olası kovuşturma dahil olmak üzere yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. İçişleri Bakanlığı, yasa dışı çalışırken yakalanan ve sınır dışı edilmeye uygun olanların, sınır dışı edilmeden önce gözaltına alınacağını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ