ABD Adalet Bakanlığı'na göre; ülke çapında altı hafta süren bir operasyonla 200 kayıp çocuk bulundu. En küçüğü ise 5 aylık bir bebekti. Adalet Bakanlığı'ndan yapılan bir basın açıklamasında, tehlikeli kaçaklar ve velayeti olmayan ebeveynler tarafından kaçırılanlar da dahil olmak üzere çocukların tespit edildiği belirtildi. 20 Mayıs ile 24 Haziran tarihleri ​​arasında "Operation We Will Find You 2" adlı ülke çapındaki bir çabayla kurtarıldılar.

EN ZORLU ÇALIŞMALARDAN

Kaybolan bir çocuk, mümkün olan en kısa sürede bulunamazsa tehlike altında olma riski artar. Yetkililere göre; ABD'deki yedi federal yargı bölgesi ve lokasyondaki federal, eyalet ve yerel kurumlar ile Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi, operasyona katıldı. Miniklerin büyük kısmı "tehlikeli durumlardan" kurtarıldı. Adalet Bakanlığı'nın açıklamasında, "Bu kayıp minikler; seks ticareti, çocuk istismarı, cinsel istismar, fiziksel istismar, tıbbi veya ruhsal sağlık sorunları gibi yüksek risk faktörlerine dair göstergelere dayanarak, bölgedeki en zorlu kurtarma vakalarından bazıları olarak değerlendirildi" ifadeleri yer aldı.

ÇAPI OLDUKÇA GENİŞTİ

Kıyıdan kıyıya operasyon, Portland ve Oregon'daki Eugene, Güney Florida'daki çeşitli ilçeler, New York şehri ve Michigan'ın bazı bölgeleri de dahil olmak üzere çeşitli yerlerde gerçekleşti. Bulunan 200 çocuktan 173'ü tehlike altındaydı. 25'i başka şekillerde kayıp olarak değerlendirildi. Biri ailesi tarafından kaçırıldı, biri de aile dışı bir nedenle kaçırıldı.

14'Ü ŞEHİR DIŞINDAYDI

Adalet Bakanlığı'na göre; çocuklardan 14'ü kayboldukları şehrin dışındaydı. Kurtarılanların %57'si, US Marshals Service'in operasyona dahil olmasından bir hafta sonra bulundu. Marshals Service Direktörü Ronald L. Davis, "En kutsal görevlerimizden biri, ülkemizin kritik derecede kayıp çocuklarını bulmak ve kurtarmaktır" açıklamasında bulundu.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL