Suriye’de şüpheli trafik kazasında Esad’ın danışmanı hayatını kaybetti! Suriye’de şüpheli trafik kazasında Esad’ın danışmanı hayatını kaybetti!

Savaştan sadece insanlar değil hayvanlar da kaçıyor. Ukrayna Kharkiv'de bulunan iki beyaz balina, İspanya'ya götürüldü. Avrupa'nın en büyük okyanus akvaryumu Oceanografic de Valencia'dan deniz memelisi uzmanlarına operasyon için birçok insan eşlik etti. Plombir adında 15 yaşında bir erkek ve Miranda adında 14 yaşında bir dişi balina, yorucu bir yolculuğun ardından İspanya'nın Valensiya kentindeki bir merkeze götürüldü. Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın ikinci büyük şehri Kharkiv, son haftalarda çok sayıda Rus saldırısına sahne oldu.

ÖZEL BAKIM GÖRÜYORLAR

Şehir, okyanus akvaryumunun birkaç yüz metre yakınına atılan bombalarla, son haftalarda yoğunlaşan topçu ateşi tehdidiyle karşı karşıya geldi. Hayvanlar ilk önce 12 saatlik bir yolculukla Kharkiv'den Odesa'ya götürüldü. Oradan, AB yetkililerinin sınır kontrolünü hızlandırmak için düzenleme yaptığı Moldova sınırına gittiler. Altı kişilik bir kiralık uçak, kurtarma ekibini Valencia'ya uçurmak üzere Moldova'nın başkenti Kişinev'de bekliyordu. Her şey yolunda gitti. Beyaz balinalar şu anda bir ekip tarafından travma konusunda özel bakım görüyor. İki Ukraynalı bakıcı, bakımlarına yardımcı olmak için birkaç haftadır onlarla birlikte kalıyor.
 

Muhabir: SERKAN BAYAR