Ukraynalı yetkililer, Rus güçlerince Donetsk’in Pokrovsk şehrine yönelik füze saldırılarında en az 5 kişinin öldüğünü, aralarında 4 çocuğun bulunduğu 41 kişinin de yaralandığını bildirdi. Dün öğle saatlerinde gerçekleştirilen saldırılarda Pokrovsk’taki bir yerleşim yerine yarım saat arayla iki füze düştüğü ve patlamaların etkisiyle bazı binaların tamamen yıkılıp enkaza dönüştüğü kaydedildi. Bombalardan birinin ana caddede oluşturduğu dev çukur dikkatlerden kaçmazken etrafa fırlayan şarapnel parçalarının civardaki araçlarda hasara neden olduğu görüldü.

A W233387 02

SALDIRIDA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ukrayna, Rusya’nın Belgorod bölgesine dronla saldırı gerçekleştirdi. Belgorod Bölge Valisi Vyacheslav Gladkov açıklamasında, saldırıda Belgorod şehri yakınlarındaki bir köyde yaşlı bir kadının hayatını kaybettiğini, 4 kişinin de yaralandığını bildirdi.

A W233387 03

Almanya'da 1771 futbol sahası büyüklüğündeki orman kül oldu Almanya'da 1771 futbol sahası büyüklüğündeki orman kül oldu

Vali Gladkov, Ukrayna tarafından geçekleştirilen saldırılar sonucu binalarda ve araçlarda hasar meydana geldiğini ifade ederek en az 6 dronun Belgorod bölgesine bağlı Yakovlevsky üzerinde imha edildiğini ve 2 kişinin şarapnel parçalarının isabet etmesi nedeniyle yaralandığını sözlerine ekledi. Belgorod Valisi, bir kişinin Belgorod kentinde, bir kişinin de Belgorod bölgesine bağlı bir köyde yaralandığını aktardı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, hava savunma sisteminin Ukrayna tarafından fırlatılan 29 dronun tamamını imha ettiği aktarıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ