Savaştan zarar görmüş Ukrayna'dan kurtarılan dişi aslan, koruma alanında ilk adımlarını attı. 3 yaşındaki Yuna, İngiltere Smarden'deki Büyük Kedi Barınağı'na getirildi ve bir hafta boyunca koruma bölmesinde kaldı.

AĞAÇLARI TIRMALADI
Daha önce beton bir zemin üzerinde ve küçük bir alanda tutulduğunu belirten sığınak, hayvanın oyuncu ve meraklı doğasını ortaya çıkardığını belirtti. Çimenlerin üzerinde gezen Yuna, çimleri ilk kez pençelerinin altında hissetti. Ağaçları ve kütükleri tırmaladı.

YAKININA BOMBA DÜŞTÜ
Yuna, füze saldırısından kalan parçaların küçük muhafaza alanından 300 metre uzağa düşmesiyle travma yaşamıştı. Önce Uluslararası Hayvan Refahı Fonu tarafından desteklenen Kiev yakınlarındaki Vahşi Hayvan Kurtarma Merkezi'ne götürülmüştü.

TAKİP EDİYORUZ
Ukrayna'dan kurtarılan erkek aslan Rori ise şu anda Belçika'da bulunuyor. Kasım ayında özel olarak inşa edilen muhafaza alanının tamamlanmasıyla buraya gidecek.
The Big Cat Sanctuary'den Cam Whitnall, personelin Yuna'nın yeni evinde rahat hissetmesine yardımcı olmak için onunla konuştuğunu söyledi. Whitnall, "Her gün birkaç saat dışarı çıkıyor ama hala çok dengesiz olduğu için onu takip ediyoruz" dedi.
 

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ