Önümüzdeki ay Kiev'e teslim edilmesi planlanan F-16 savaş uçaklarını kullanmak üzere yalnızca altı Ukraynapilotun eğitildiği bildiriliyor. Ukrayna'ya üstünlük sağlayacak kadar eğitimli pilot bulunmadığı konuşuluyor. Ayrıca Rus hava savunmasının gelişmesi nedeniyle uçakların ön cephede hemen kullanılamayacağı belirtildi.

Yetkililer, Ukrayna'nın bu yıl yalnızca bir F-16 filosu alacağını, yaklaşık 20 savaş uçağının ise umduğundan çok daha az olacağını söyledi. Rus askeri blog yazarları ise bu durumla dalga geçti.

7/24 ÇALIŞAMAZLAR

Havacılık konusunda uzmanlaşmış Telegram kanalı Fighterbomber, Ukrayna'nın altı pilotu olması nedeniyle aynı anda sadece iki savaş uçağını konuşlandırabileceğini, çünkü "bir pilotun 7/24 çalışamayacağını" söyledi.

80 TANE İÇİN SÖZ VERİLDİ

Ukrayna, Rusya'nın göklerdeki hakimiyetine karşı koymak için iki yıldır F-16 savaş uçağı istiyor. Toplamda; Danimarka, Hollanda, Norveç ve Belçika tarafından Ukrayna'ya 80 adet F-16 savaş uçağı sözü verildi. Ancak Volodymyr Zelensky ve Ukraynalı komutanlar, diğer silah taahhütlerinde olduğu gibi bunun da çok az ve çok geç olduğunu söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ