Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, bugün düzenlenen muhteşem bir açılış töreni ile resmen başladı. Törene 206 delegasyondan toplam 10 bin 500 sporcu katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Avrupa Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu Üyesi ve Beşiktaş Başkanı Hasan Arat da törende hazır bulundu.

Açılış seremonisi, binlerce sporcuyu taşıyan 85 geminin Sen Nehri'ndeki Austerlitz Köprüsü'nden hareketiyle başladı. Çeşitli gösterilerin yer aldığı törende, katılımcı ülkelerin kafileleri, yağmur altında Sen Nehri üzerinden tekne ile geçerek sporseverleri selamladı. Sporcuları taşıyan gemilerin 6 kilometrelik yolculuğu Iena Köprüsü'nde son buldu.

Uğur Dündar'dan Kıyafet Tepkisi

Tören öncesinde, gazeteci Uğur Dündar, Türkiye'nin olimpiyat sporcuları için tasarlanan kıyafetlere yönelik eleştirilerde bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Dündar, şu ifadeleri kullandı:

“Olimpik gururumuz Busenaz Sürmeneli ve Mete Gazoz'u ilk kez pijamalarıyla görüyorum...”

Dündar’ın bu paylaşımı, sosyal medyada geniş yankı uyandırarak tartışmalara neden oldu. Bazı kullanıcılar Dündar'ın eleştirilerine destek verirken, bazıları ise kıyafetlerin rahat ve modern bir tarzı yansıttığını savundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ