Marmaris Kent Konseyi seçime giderken eski başkan Ufuk Beytekin'in tekrar aday olması halkın hoşuna gitmedi. Yapılması gerekenler dışında mevkisini başka konularda değerlendiren Beytekin'in aday olması şehirde oldukça ses getirdi.

MARMARİS KENT KONSEYİ'NDE NELER YAŞANIYOR? 

Kent konseyi, bir kentteki önemli aktörleri bir araya getiren bir platformdur. Kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının, meslek örgütlerinin, siyasi partilerin ve muhtarların temsilcileri kent konseyinde bir araya gelmesiyle oluşur. Kent konseyi, her türden farklılığa açık olarak bir kentin büyük buluşma arenasıdır. Kent konseyi dışlayıcı ve ayrıştırıcı olmak yerine, olabildiği kadar çok kapsayıcı olma ilkesine dayalıyken, 2022 yılında Marmaris Kent Konseyi'nin 24 üyesinden 12 tanesinin istifa etmesi ile bambaşka bir oluşuma dönüştü. O dönemde istifa eden üyelerin iddiasına göre, Ufuk Beytekin mahkemeye intikal etmiş dava üzerinden kişisel açılmış davalarını gündem ve haber olabilmesi için Marmaris Kent Konseyi’nin adını kullanarak hareket etti ve sivil toplum kuruluşlarının hepsinin bu olayın içindeymiş gibi göstermeye çalıştı. Bunun sonucunda da 12 üye “Biz Marmaris için çalışıyoruz, derdimiz sizin gibi bireysel değil” diyerek istifa etti.

Bu yaşananlar Marmaris halkından tepki görmesine neden oldu. Halk ile belediye arasında köprü görevi yapıp, halkın sorunlarını dile getirmesi istenilen Ufuk Beytekin başkanlığındaki Marmaris Kent Konseyi, güçlü, etkin ve halkın her kesimini kapsayıcı bir STK oluşturması bekleniyordu.

Whatsapp Image 2024 08 02 At 13.21.26

Halk ulaşım, içme suyu, eskimiş kanalizasyon alt yapısı, domuz sürülerinin tehlikesi gibi konularda projeler sunulmasını ve çözüm sağlanmasını isterken, yıllardır aynı başkanla yönetilen Kent Konseyi'nin mesaisini sürekli başka konulara harcaması halk tarafından tepki çekti.

Ufuk Beytekin’in son olarak yeni dönemde de Marmaris Kent Konseyi başkanlığına aday yeniden olduğunu açıklamasının ardından, halk arasında başkanlığı döneminde pek çok yeni gayrimenkul edindiği ve bunun hakkında açıklama yapması gerektiği konuşuluyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ