UEFA, A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yendiği maçta, Merih Demiral'ın "uygunsuz davranışlarda bulunduğu" gerekçesiyle soruşturma başlattı. UEFA'nın açıklamasında, "Avusturya ile Türkiye arasında, 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçında, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır." denildi.

Uros Radakovic resmen Sivasspor’da Uros Radakovic resmen Sivasspor’da

Avrupa bunu konuşuyor: Bir kurtarış bir sevinç - Resim : 1

Demiral’ın Bozkurt İşareti Tartışma Yarattı

Turnuvada çeyrek finale yükselen milli takımın Avusturya karşısında iki golünü de kaydeden Merih Demiral, maç sonrası yaptığı bozkurt işaretiyle dikkat çekti. Bu hareket, UEFA'nın dikkatini çekerek soruşturma açılmasına neden oldu.

Avusturya ve Avrupa Basını Maçı Nasıl Yorumladı?

Avusturya basını, maçın ardından gözyaşlarını tutamayan Avusturyalı futbolcuların resimlerine manşetlerinde geniş yer verdi. Mert Günok’un son dakikadaki kritik kurtarışı da Avusturya basınının ortak başlıklarından biriydi. Ayrıca, bir gün önce Avusturya'nın ırkçı taraftarlarının sokak gösterileri de manşetlerde yer buldu.

Avusturya basını, ülkedeki Türklerin gösterileri ve PKK bayrakları taşıyan protestocuların yanı sıra Avusturya'yı destekleyen Suriyelilere de dikkat çekti. Merih Demiral’ın maç sonrası yaptığı bozkurt işareti de geniş yer bulurken, bu hareketin yarattığı tartışmalar basının odak noktası oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ