Alaska Havayolları'na ait bir uçak, dört uçuş görevlisinin kendilerini iyi hissetmemesi üzerine Honolulu'ya iniş yaptı. Mürettebat, Hawaii'den kalkıştan kısa bir süre sonra kabinde "tanımlanamayan bir koku" olduğunu bildirdi.

TEDBİR AMACIYLA

Havayolu sözcüsünün Business Insider'a yaptığı açıklamaya göre; AS810 sefer sayılı uçak Lihue, Kauai'den havalandı. Ancak mürettebatın bilinmeyen bir koku bildirmesi üzerine Boeing 737-890 uçağı "tedbir" amacıyla kısa süre sonra Honolulu'ya yönlendirildi.

DİĞERLERİ İYİ

Uçak güvenli bir şekilde indikten sonra, dört uçuş görevlisi de değerlendirme için hastaneye kaldırıldı. Uçaktaki pilotların ve misafirlerin hiçbiri tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymadı.

KAPSAMLI DENETLEME

Honolulu Acil Durum Hizmetleri Departmanı, uçuş görevlilerinin kokudan dolayı "mide bulantısı ve koordinasyon bozukluğu" semptomları gösterdiğini söyledi. Şirket,  uçağın hizmet dışı bırakıldığını ve bakım teknisyenleri tarafından "kapsamlı bir şekilde denetlendiğini" belirtti. Olayla ilgili ayrıntıların kısa süre içinde açıklanması bekleniyor.

Muhabir: Eray Erginbaş