Scandinavian Airlines yolcusu, uçakta servis edilen yemeği açtığında içinden canlı bir farenin çıktığını görünce tatsız bir sürprizle karşılaştı. Havayolu şirketi, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, bu olayın uçağın 17 Eylül Çarşamba günü acil iniş yapmasına neden olduğunu söyledi.

Havayolu sözcüsü Oystein Schmidt, kemirgenin Norveç'in Oslo kentinden İspanya'nın Malaga şehrine uçan yolcular için "güvenlik riski" oluşturduğunu söyledi. Uçak Kopenhag'a yönlendirildi.

İNANILMAZ OLAY

Yolcular daha sonra farklı bir uçakla orijinal varış noktaları olan Malaga'ya gitti. Yolculardan Jarle Borrestad, "İnanın ya da inanmayın. Yanımda oturan bir kadın yemeği açtı ve içinden bir fare üzerine fırladı. Uçuş değişiklikleri için Kopenhag Havaalanı'na indik" mesajını paylaştı.

TEDARİKÇİLERLE GÖRÜŞME

Havayolu sözcüsü Schmidt, bir uçuş sırasında canlı fare çıkmasının "son derece nadir gerçekleşen bir şey" olduğunu söyledi. Schmidt, "Tedarikçilerimizle birlikte bir daha böyle bir durumun yaşanmamasını sağlamak için incelemeler yapmayı da içeren prosedürler oluşturduk" diye ekledi.

KABLOLARI KEMİREBİLİYOR

Farelerin uçaklardaki elektrik kablolarını kemirebiliyor. Kısa devrelere ve yangın riskine yol açabiliyorlar. Aynı zamanda idrarları metal için aşındırıcıdır. Bu sebeple bırakın uçağı, hangarda bile fare görülmesi son derece risklidir.

Muhabir: Öznur Demirbey